Karib szigetek

A Karib-térség vagy Karibi-térség észak és közép-amerikai szigetcsoport gyűjtő elnevezése. A Karib-szigetek három fő egységre osztható, de ide szokták még sorolni kulturális okokból tágabb értelemben vett közép és dél-amerikai országokat is, mint: Belize, Suriname, Guyana, Francia Guyana, Kolumbia és Venezuela partvidékeit.

A Karib-térség három fő csoportja:

Bahama-szigetek

Nagy-Antillák:

 Kuba

 Jamaica

 Haiti

 Dominikai Köztársaság

 Puerto Rico (USA)

 Navassa-sziget (USA)

 Turks- és Caicos-szigetek (Egyesült Királyság)

 Kajmán-szigetek (Egyesült Királyság)

Kis-Antillák:

 Amerikai Virgin-szigetek (USA)

 Brit Virgin-szigetek (Egyesült Királyság)

 Anguilla (Egyesült Királyság)

 Saint-Barthélemy (Franciaország)

 Saint-Martin (Franciaország)

 Sint Maarten (Hollandia)

 Saba (Hollandia)

 Sint Eustatius (Hollandia)

 Saint Kitts és Nevis

 Antigua és Barbuda

 Montserrat (Egyesült Királyság)

 Guadeloupe (Franciaország)

 Martinique (Franciaország)

 Dominikai Közösség

 Saint Lucia

 Barbados

 Saint Vincent és a Grenadine-szigetek

 Grenada

 Trinidad és Tobago

 Curaçao (Hollandia)

 Bonaire (Hollandia)

 Aruba (Hollandia)

A Karib szigeteken a legnagyobb turista szezon a téli hónapokban van. A "télből a nyárba" típusú utazások legideálisabb nyaralóhelyei, a Karib-térségben fedezhetők fel. A térség körülbelül 4 ezer kilométer hosszúságú ívet alkot, Kubától egészen a Venezueláig. A szigetországokról elmondhatjuk, hogy többé-kevésbé fejlettek, de a turizmusuk azonban szinte majdnem mindenhol virágzik. A Karib-térség legismertebb desztinációi Kuba, Jamaica, Bahamák, Dominika, de évről évre egyre többen fedezik fel a térség többi gyöngyszemeit is mint, St. Martin, Antigua, Aruba, Curacao vagy Martinique.

karib-szigetek-map

A Karib-szigetek fő szezonja október végén indul és egészen április végéig tart. A hurrikánok augusztusban és szeptemberben jelennek meg. A "téli" időszak szárazabb, az időjárás kifejezetten kellemes, kevesebb az eső. A tavaszi és nyári időszak viszont melegebb a téli időszaktól, de az esős évszak is beköszönt, szinte majdnem minden nap előfordul egy kiadós eső.

A Karib-térséghez több mint 7000 sziget tartozik, melynek csupán 10 százaléka lakott. Az ide utazó turisták az úticél kiválasztásakor rendkívül sok mindet mérlegelnek, mielőtt döntenének. Ha nyüzsgő hangulatot szeretnénk akkor Barbados-t érdemes választani, de a szomszédos St. Vincent szigeten pedig mintha megállt volna az idő a koloniális idők óta. Ugyan ezt lehet tapasztalni St. Kitts és Sint Eustatius közt, melyeket csak egy keskeny csatorna választ el egymástól. Ugyanezt tapasztaljuk az egymással szemben álló Virgin-szigetek és St. Thomas mesevilágával szemben. Viszont töretlen az érdeklődés Dominika és Kuba irányába. És még közel sem beszéltünk a Karib-térség további gyöngyszemeiről, melyek izgalmas felfedezésre váró helyek, szinte minden szigetnek más és más sajátosságaival, jellegzetességeivel.

Amennyiben a Karib-szigetekre tervezi utazását, kérem keresse irodánkat elérhetőségeinken keresztül, kollégánk szívesen állnak rendelkezésükre. Ha pedig konkrét utazási ajánlatot szeretne, akkor is jó helyen jár. Irodánk nem csak komplett utazási ajánlatokat értékesít, hanem egyéni kérésre is összeállítja álmai utazását.

Vegye fel velünk a kapcsolatot az utazas@geotours.hu vagy a travel@geotours.hu e-mail címen, illetve keresse kollégáinkat a weboldalon megadott elérhetőségeken keresztül, hogy egy gondtalan nyaralás részese lehessen!

A Karib-térség éghajlatát a trópusi nedves & száraz időjárás befolyásolja.

Évszakok a Karib-térségben

ÉvszakokMeteorológiaiCsillagászati
tavaszi1 Március to 31 Május21 Március to 20 Június
nyári1 Június to 31 Augusztus21 Június to 20 Szeptember
ősz1 Szeptember to 30 November21 Szeptember to 20 December
téli1 December to 28 Február21 December to 20 Március

Ne maradjon le a legjobb élményekról,
Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

Szolgáltatásaink

  • szállásfoglalás
  • repülőjegy foglalás
  • biztosítás kötés
  • autóbérlés
  • transzfer
  • sport- és koncert belépőjegyek

Geotours Utazási Iroda

További oldalaink